Oyun tutkunlarına müjde! PlayStation 5 önümüzdeki yıl değişimden geçebilir

Oyun tutkunlarının vazgeçilmezi olan PlayStation 5'te değişiklik yapılması gündeme geldi. Teknoloji meraklılarını önümüzdeki yıl bir sürpriz bekliyor olabilir. Beklenen asıl değişikliğin ise işlemci de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Oyun tutkunlarına yeni bir haber geldi. PlayStation 5 ile ilgili yapılan açıklamada önümüzdeki yıl değişimler yaşanabileceği açıklandı. 

Dış tasarım açısından tartışılan PlayStation 5, büyük bir beyaz kuleyi andıran konsol, kanat uçları ve kontrast oluşturan siyah şeridiyle Sony’nin konsolları için yeni bir istikameti temsil ediyor. Tüm bunlara rağmen Sony’nin PlayStation 5’le ilgili çalışmalarının devam edeceği anlaşılıyor. Şirketin, konsolun bileşenlerinde bazı değişiklikler yapabileceği gündeme geldi. Bu iddia tedarikçilere dayandırılırken, Tayvan merkezli DigiTimes sitesi gündeme taşıdı.

ASIL DEĞİŞİKLİK İŞLEMCİDE YAPILACAK

Yapılması beklenen asıl değişiklik ise işlemciyi ilgilendiriyor. Sony asıl değişikliği işlemcide yapacak gibi görünüyor. Şirketin AMD’nin 6 nm çip tasarımının daha yeni bir versiyonunu kullanabileceği belirtiliyor. Böylelikle çip tedariği sıkıntısının da aşılması hedefleniyor.

Bundan iki yıl önce de olduğu gibi Sony, PlayStation 5 için Nintendo’nun Switch için bir değişiklik gerçekleştirebileceği düşünülüyor. O dönemde yapılan değişiklikte gürültü problemine çözüm geliştirilmişti. Nintendo da o dönemde pek fazla gürültü yapmadan Switch’te performansı artıracak donanımsal değişikliğe gitmişti. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Teknoloji Haberleri