ÖSYM - YKS tercih kılavuzu yayımlandı! YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2018 - Oturumları 31 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında tamamlanan YKS'nin tarcih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı! YKS TYT-AYT-YDT sonuçları, ne zaman - hangi tarihte açıklanacak? sorusunun cevabı belli oldu. İşte diğer detaylar...

YKS 2018 - Oturumları 31 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında tamamlanan YKS'nin tarcih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı! YKS TYT-AYT-YDT sonuçları, ne zaman - hangi tarihte açıklanacak? sorusunun cevabı belli oldu. İşte diğer detaylar...

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. Ön bilgilendirme amaçlı yayımlanan YKS tercih kılavuzları, sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler tarafından tercihlerde kullanılabilecek. İşte ÖSYM'den yapılan açıklama:

"2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 3-10 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

‘YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre, tercihler 7-14 Ağustos arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) yapılacak. Adayların 24 tercih hakkı bulunuyor.

TABLO 3 ÖNLİSANS, TABLO 4 LİSANS İÇİN

Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarına Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 150 ve üzeri puan alanlar yer verebilecek. Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puana sahip adaylar ise Tablo 4’teki programlara tercih listelerinde yer verebilecek. Bu yıl da YGS-LYS’de olduğu gibi, tercih sırası dikkate alınıyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Yerleştirmelerin ardından kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında olacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül’de yapılacak.

YKS - TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS'nin sonuçları, ÖSYM'nin yayımladığı 2018 yılı sınav takvimine göre, 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

YKS sınav sonuçları, ÖSYM sınav takvimi bilgilendirme sayfasındaki bilgilere göre; sınav sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanıyor. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir.

YKS 2018 -  SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 - YABANCI DİL TESTİ SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEMEL YETERLİLİK TESTİ TYT NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAPILDI?

TYT sınavı, 30 Haziran 2018 tarihinde saat 10:15’te başlıyor. Sınavda toplam 120 soru soruluyor. 120 soru, 135 dakikada çözülecek. 4 konu üzerinden soru dağılımları: Türkçe testi ( Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular) 40 soru soruluyor.  Sosyal Bilimler testi (Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular) Tarih 5 soru, Coğrafya 5 soru, Felsefe 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) 5 soru soruluyor. Temel Matematik Testi (Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular) 40 soru soruluyor. Fen Bilimleri testi (Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular) Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyoloji 6 soru soruluyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Eğitim Haberleri