×
  • Anasayfa
  • Finans
  • Güncel
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yerel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dream Interpretation
  • Tiktok Gündem
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Faydalı Bilgiler

Osmanlı Saray mutfağı yemekleri

Topkapı Sarayının saray mutfağının 5250 m2 ve sadece erkek aşçılardan oluştuğunu biliyor muydunuz? Yemekler Padişah için Kuşhane mutfağında,Haremlerine, vezirlere, harem ağlarına , Divan vezirlerine hep ayrı aşçılar ayrı mutfaklarda yemek pişiriyorlardı. İşte Osmanlı saray mutfağı yemekleri

09 Mayıs 2019 Perşembe 14:21
113

Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba
 

213

Piruhi : Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.
 

313

Kavun Dolması (1539)

413

 Mahmudiye (1539)

513

Mutancana (1539)

613

Fodula (1481)

713

 Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi

813

Demirhindi Şerbeti

913

HELATİYE

1013

İSHAKİYE

1113

TUFFAHİYE

1213

Kırma tavuk kebabı:

Sadece etten değil saray mutfağında tavuktan da çok lezzetli kebaplar yapılıyordu. Kırma tavuk kebabı da sarayın vazgeçilmezleri arasındaydı. 

1313

Akike:

Et ile yapılan ve saray mutfağının en doyurucu tariflerinden biri olan akike yemeği son derece lezzetli bir yemektir.

© 2013 - 2024

Bölge Gündem Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim