Orta Hece Düşmesi ne demek, TDK'ya göre Orta Hece Düşmesi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Orta Hece Düşmesi nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Orta Hece Düşmesi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Orta Hece Düşmesi kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Orta Hece Düşmesi ne demek? Orta Hece Düşmesi TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi orta hece düşmesi kelimesi. Peki orta hece düşmesi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre orta hece düşmesi nedir, orta hece düşmesi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ORTA HECE DÜŞMESİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Orta hece düşmesi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre orta hece düşmesi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Orta hecede bulunan vurgusuz ünlünün bazı durumlarda düşmesi, haploloji

ORTA HECE DÜŞMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- ağızın > ağzın, oğulu > oğlu, gönülüm > gönlüm.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri