Nusaybin Şehidi, Binbaşı Ahmet Karaman’a veda

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ahmet Karaman, onbinlerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında Pendik’te toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde  PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ahmet Karaman, onbinlerce  kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında Pendik’te toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonların 25'nci gününde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda,  teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirilmesiyle şehit düşen 43 yaşındaki Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman Pendik Dumankaya Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan'a Başbakan Yardımları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan eşlik ederken CHP'yi Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi temsil etti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Cenaze törenine Cumhurbaşkanın katılımından dolayı geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Tören alanına sadece haber ajansları ve TRT ekibi alınırken, diğer ulusal yayın yapan ve yerel yayın yapan gazeteciler tören alanına alınmadı. Basın mensupları töreni bariyerlerin arkasından takip etmek zorunda kaldı.

İL ve İLÇE PROTOKOLÜ TAM KADRO KATILDI
Cenaze törenine katılanlar arasında,İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Hulusi Şentürk, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin,  Pendik  Ak Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan, MHP Pendik İlçe Başkanı Serdar Okay, ve onbinlerce kişi akın etti.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ
İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Şehit Karaman'ın naaşı daha sonra Top arabasına koyularak askeri tören düzenledi. Askeri törenin arından ise Şehit Binbaşı Ahmet Karaman vasiyeti üzerine annesi Rukiye Karaman'ın Tepeören mezarlığındaki mezarının yanına defnedildi. 

PENDİKTEN SON ALTI AYDA 3 ŞEHİT
Pendik son altı ayda üç şehidini ebediyete uğurladı. Üçünün de şehadet haberi bir Perşembe akşamı geldi. Baba ocağından üçü de Cuma günü uğurlandı. – Haber: Yusuf SARAY

(Nusaybin Şehidi Binbaşı Ahmet Karaman)

(İdil Şehidi Uzman Çavuş Burak Güneş) Şehidimizin Cenaze Töreni Haberi

(Nusaybin Şehidi Uzman Onbaşı Hakan Öcalan) Şehidimizin Cenaze Töreni Haberi


      

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri