Nohut ekmeği nasıl yapılır?

Orta Asya'da yapılan ve Türk göçleri ile Anadolu ve Rumeliye yayılmış bir ekmek çeşidi olan Nohut ekmeği Ramazan ayının gelmesiyle merak konusu oldu. Peki Nohut ekmeği nasıl yapılır?

Kırklareli mutfağında sahiplenilen nohut ekmeği son zamanlarda bir hayli revaçta. İşte merak konusu olan Nohut ekmeğinin tarifi ve malzemeleri..

Malzemeler :

  1. 1 Avuç ( su bardağı ) kadar kuru nohut
  2. 6-7 su bardağı un
  3. 1-2 tatlı kaşığı tuz
  4. Sıvı yağ

NOHUT EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın.

Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun.

Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri