Nitrik Asit ne demek, TDK'ya göre Nitrik Asit kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Nitrik Asit bu kelimelerden bir tanesidir. Nitrik Asit ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Nitrik Asit kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi düzenledik.

Kendimizi ifade etmemize olanak sağlayan kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmeyiz. Bu nedenle beynimizi kurcalayan soruların cevaplarını araştırmaya koyuluruz. Peki Nitrik Asit ne demek? Nitrik Asit TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte detaylar..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi nitrik asit kelimesi. Peki nitrik asit ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre nitrik asit nedir, nitrik asit kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

NİTRİK ASİT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Nitrik asit kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Nitrik asit kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre nitrik asit kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Organik maddeler üzerinde yakıcı ve sarartıcı bir etki gösteren, birleşiminde bir azot, üç oksijen ve bir hidrojen bulunan, yoğunluğu 1,52 olan, 86 °C'de kaynayan, sanayide kullanılan asit, kezzap (HNO3)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri