Nihat Özdemir'den seyircili oynama açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TRT Spor'a yaptığı açıklamalarda, Süper Lig'in gelecek sezonda seyircili oynanıp oynanmayacağını değerlendirdi.

Süper Lig'de 2019-20 sezonunun şampiyonu belli olduktan sonra gözler artık yeni sezona çevrildi. Koronavirüsün gölgesinde bitecek olan 2019-20 sezonunun ardından yeni sezonda maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı merak konusu. TRT Spor'a konuk olan Nihat Özdemir, "Hedefimiz yeni sezonda maçları en azından düşük kapasiteli de olsa seyircili oynatmaktır." dedi.

"ANA HEDEFİMİZ SEYİRCİLİ OYNATABİLMEKTİR''

Yeni sezonun seyircili oynanacağını ifade eden Özdemir, "Ana hedefimiz 2020/21 sezonunu seyircili oynatabilmektir. Stadyumların tam kapasitesinin kullanılmasını zor görüyorum. %40, %35 kapasiteyle seyircili oynatmak en büyük hedefimiz. Devletimizin izni de gerekli." dedi.

"KULÜPLER NEDEN İTİRAZ ETTİ, ANLAMADIK"

Yeni sezonda uygulanacak olan yabancı kuralına dair konuşan Özdemir, "TFF kararını verdi. Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz etti, anlamadık. Kulüpler zaten geçen sezon 7.52 yabancı oyuncu oynatmış 11'de. Ben 8 oyuncuya neden karşı çıkıyorlar anlamıyorum. Tahkim Kurulu'nun kararını bekleyeceğiz. Tahkim Kurulu kulüpleri haklı görürse karar bozulabilir. Ancak kararı onarsa, kararlar devreye girecek. Kulüplerin altyapıya önem vermesi gerekiyor. Mali yapılar bozuluyor. Ben yabancı sınırının Türk futboluna yarar sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri