Nazım Sangare Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Şenol Güneş tarafından Milli Takım kadrosuna alınmayan ve gelen tepkiler üzerine Nazım Sangare'nin Türk statüsünde olduğunu, oynayabileceğini bilmediğini söylemesi üzerine Nazım Sangare gündeme geldi. Peki Nazım Sangare kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Annesi ve babası nereli? Tüm bu soruların cevapları haberimizde

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor'un kadroya almadığı için tepki gösterdiği Nazım Sangare ve kaleci tercihleri ile ilgili konuşurken, Nazım'un Türk Milli Takımı'nda oynayabileceği bilgisine sahip olmadığını söyledi.

Türkiye U17 Milli Takımı kadrosunda da geçmişte yer alan Alman asıllı oyuncu Nazım için konuşan Güneş, "Antalyaspor'daki sağ bek Sangare'nin yabancı mı Türk mü olduğunu bilmiyordum. Bülent Korkmaz ile konuştum ve öğrendim. Bu benim eksikliğim, hatam olabilir. Bülent Korkmaz'dan Türk statüsünde olduğuınu öğrendim. Antalyaspor'un da Nazim Sangare eleştirisi var, haklı olabilirler. Bakarsınız bir sene sonra gelir oynar. Sağda Zeki var şimdi, tecrübeli Gökhan da var. Olabilir, tabii olabilir. Haklı da çıkabilirler, 1 sene sonra Sangare gelip milli takımın en iyisi olabilir. Dorukhan 1 sene önce oynamıyordu, şimdi oynuyor" ifadelerini kullandı.

Peki Nazım Sangare kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Annesi ve babası nereli? Tüm bu soruların cevapları haberimizde

NAZIM SANGARE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1994 doğumlu futbolcu Nazım Sangare  Futbola Aachen’da başlayan Sangare, Monchengladbach altyapısında oynadıktan sonra 4 yıl önce fortuna Dusseldorf’a 2016’da da Osnabruck’e transfer oldu. Sangare, 2017’de ise Antalyaspor’a imza attı ve futbol kariyerine Antalyaspor forması altında devam ediyor.

Daha önce Almanya Aachen takımı alt yapısında futbola adım atmış ve sırasıyla M'gladbach, Alemannia Aachen, Düsseldorf II, Osnabrück formalarını giymiş olan Sangare, Antalyaspor takımına Almanya'nın 3. lig ekiplerinden Osnabrück takımından 250 bin dolara transfer edildi.

Bir dönem Türkiye U17 Milli Takım kadrosunda yer alan Nazım Sangare, orta sahanın sağı, sağ bek ve sağ açık pozisyonlarında görev almaktadır.

NAZIM SANGARE'NİN ANNESİ VE BABASI NERELİ? 

Nazım Sangare anne tarafından aslen Türk baba tarafından ise Gine asıllıdır. Almanya doğumlu olan futbolcu "Beni ilk gören herkes İngilizce konuşmaya çalışıyor. Ama ben Türküm" diyor.

Sangare’nin TFF’nin dergisi Tam Saha’ya verdiği röportajdan bilgiler şöyle:

"Annem Türk. Eskişehir’de doğmuş. Babam Gineli. Annem Almanya’da üniversitede okurken, babamla tanışıyor. Babam da üniversiteyi okumak için Almanya’daymış. Sonrasında evlenmeye karar vermişler ve Almanya’da ben dünyaya gelmişim. Çocukluğumun geçtiği Köln’de çok sayıda Türk yaşıyor. Bu nedenle sık sık Türkçe konuşma fırsatım oldu. Yine de Türkçem mükemmel değil. Çünkü biz evde sadece Türkçe konuşan bir aile değildik. Anneannem bana ve ablama baktığı için onunla Türkçe konuşuyorduk. Ama babam Fransızca ve Almanca konuşuyordu. Yani çok fazla dil konuşulan bir evde büyüdüm. Mahalle hayatımı sorarsanız; her gün top oynardım. Adeta sahada yaşadım diyebilirim. Arkadaşlarımla bütün gün futbol oynardım"

NAZIM SANGARE İNSTAGRAM? 

Şenol Güneş'in kadroya almaması üzerine gündeme gelen Nazım Sangare'nin instagramı da futbol severler tarafından merak edilen konular arasında. Nazım Sangare İnstagram'ı aktif kullanan futbolcular arasında kullanıcı adı ise "nazimsangare30"

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri