Nasıl Bekçi Olunur, 2017 Bekçi Alımı

Nasıl bekçi olurum, bekçi alımı için ne yapmam gerekiyor, şartları nelerdir,bekçilerin ücreti ne kadar? Bekçi olmak için nereye başvurulur? Tüm sorularınızın cevabını haberimizden bulabilirsiniz.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçiliği kadrosu ihdas edildi. Peki 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı ne zaman yapılacak? Olağanüstü Hal Kapsamında bazı düzenlemeleri içeren 690 sayılı KHK, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, "İl İdaresi Kanunu"nda yapılan değişiklikle, Jandarma Genel Komutanlığının Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılarak genel kolluk kuvveti vasfına ve İçişleri Bakanlığına tamamen bağlanması sağlandı.

6136 sayılı "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu"na getirilen düzenlemeyle uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından ele geçirilen ve milli savunma veya iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili silah, mühimmat, araç ve gereç ile sarf malzemeleri delil olarak saklanmasına gerek bulunmaması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilecek.

7 BİN BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayınlanan Yeni KHK ile muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verilirken 690 Sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Fakat başvuruların hangi tarihte yapılacağı konusunda bir bilgi paylaşılmadı. 7 bin bekçi alımı için başvuru ilanı yayınlandığı an haberimizde yer alacaktır. Genel olarak bekçi alımlarında aranmakta olan şartlar aşağıdaki gibidir;

* İlanın yayımlandığı ilde en az bir senedir ikamet ediyor olmak
* Boy - kilo belirlenmiş oranlarda olmak
* Sağlık sorunu olmamak
* Fiziğinde kusur olmamak
* Lise mezunu olmak

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ İÇİN İLAVE 7 BİN KADRO

Söz konusu 690 sayılı KHK ile 29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6749 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun"un beşinci maddesinde de değişiklik yapıldı.

Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemelerin yapılmasını içeren ve Resmi Gazetede yayımlanan 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadro ihdas edildi. 

7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından valilikler vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek. Doğu Anadolu'daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için bekçi alımı yapılacak.

Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan 690 sayılı KHK’yla gerçekleştirilen yapısal düzenlemelere göre; göçmen kaçakçılığı suçların işlenmesinde kullanılan araçlara el konulması uygulaması yeniden düzenlenerek, toplam yolcu sayısının göçmen olması ve aynı suçun işlenmesinde kullanılması halinde araca al koymanın önü açıldı.


Köy ve mahalle muhtarlarının görevlerine dayalı sigortalıklarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin il özel idareleri veya valiliğe bağlı yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları tarafından doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi; sosyal güvenlik primlerinin karşılığının her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine konulması ve yılı içinde söz konusu bütçeden il özel idare ve yatırım izleme koordinasyon başkanlıkları bütçelerine aktarılması öngörüldü.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri