Namazdan çıkarken verilen selamın hükmü nedir? Farz mı, sünnet mi?

Namazdan çıkarken verilen selamın hükmü nedir? Hanefi mezhebine göre namazların sonunda önce sağ tarafa, sonra sol tarafa yüz çevirerek selam vermek vaciptir. Bu selamda “es-Selâmü aleyküm ve rahmetullah” cümlesinin “es-Selâm” kısmını söylemek vâcip, “aleyküm ve rahmetullah” kısmını söylemek ise sünnettir. İşte detaylar...

Namazdan çıkarken verilen selamın hükmü nedir? Farz mı, sünnet mi? soruları Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Haberimizden tüm bu merak edilenlere ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

NAMAZDAN ÇIKARKEN VERİLEN SELAMIN HÜKMÜ NEDİR? FARZ MI, SÜNNET Mİ?

Sağa selam verilmesi vacip, sol tarafa selam verilmesi sünnettir. Namazdan çıkılması, bütün imamlara göre yalnız bir selam ile olur, bununla namaz biter (Merğînânî, el-Hidâye, I, 52; . Zeylaî, Tebyînü’l-Hakâik, I, 125).

Tek başına namaz kılan biri, kıraatin gizli olması gereken namazlarda sesli olarak okursa namazı sahih olur mu?

Öğle ve ikindi n​​​​​​​amazları ile gündüz kılınan sünnet namazlarda gizli okumak yani kendisi işitebilecek derecede dili ile harfleri belirterek yapmak, namazın vaciplerindendir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 358).

​​​​​​​

Namazın vaciplerden herhangi birinin bilerek terk edilmesi durumunda namazın yeniden kılınması; unutularak yapılmaması halinde ise sehiv secdesi yapılması gerekir. Dolayısıyla gizli okunması gereken yerde, açıktan okuyan kişi, namazın sonunda sehiv secdesi yapmalıdır (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 329).

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Din Haberleri