Nakil Sonuçları ne zaman açıklanacak? e-Okul Sorgulama ekranı

TEOG Sonuçları açıklanmasıyla gözler nakil yaptıracak öğrencilere çevrilmişti. Öğrenciler en çok hangi okullara nakil işlemlerini yaptırabileceği okulları merak ediyor. hangi liselerde ne kadar kontenjan var? Okulların puanları kaç? ...

TEOG sonuçları ve tercihlerin açıklanmasının ardından nakil işlemleri heyecanı başladı. Öğrenciler nakil işlemlerini yaptırabileceği okulları merak ediyor. Peki hangi liselerde ne kadar kontenjan var? Okulların puanları kaç? İşte tüm soruların yanıtı...

2017 TEOG 1.NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığının TEOG tercih, nakil ve yerleştirme işlemi takvimine göre yerleştirmeye esas TEOG 1.nakil sonuçları 21 Ağustos 2017 tarihinde resmi olarak ilan edilecek.

E-OKUL'DAN TEOG NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

Nakil işlemleri için ilk yapılması gereken boş kontenjanları kontrol etmekı. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre gerçekleştirilir. MEB'in yayımladığı boş kontenjan listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

HANGİ LİSEDE KAÇ BOŞ KONTENJAN VAR?

Kayıt yaptıramayan öğrencileri ilgilendiren boş kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden duyuruldu. MEB'in 2017 takvimine göre lisede ilk nakil başvuru dönemi 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçları 21 Ağustos'ta açıklanacak.

2017(TEOG) LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması

14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

10, 11 VE 12. SINIFLAR İÇİN NAKİL İŞLEMLERİ

Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.

E- OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.

Tercihler öğrenci veya veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? (2017)

2017-2018 eğitim öğretim yılı,18 Eylül 2017 Pazartesi başlayıp, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. Bu tarihler Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumları için geçerli olacak.

Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacak.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Ancak , özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak.

KAYIT VE NAKİL İŞLEMLERİ

Kayıt işlemleri için velilerin özel bir şey yapmasına gerek bulunmuyor. Yerleştirme esaslarına göre kayıt işlemleri otomatik olarak gerçekleştirilecek. Ancak kayıt olunan okul değiştirilmek istenirse öğrencinin nakil başvurusu yapması gerekiyor.

11 Ağustos Cuma günü yerleştirme sonuçlarının ilanı ile nakile uygun kontenjanlar da belli olacak. Öğrenciler sonuçların açıklanmasını takip eden 14 Ağustos Pazartesi günü 1. nakil başvurularını yapacaklar.

73 BİN 83 ÖĞRENCİ TERCİH YAPMADI

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı temel eğitimden orta öğretim kurumlarına geçiş kapsamında 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve merkezi ortak sınavlarına giren öğrencilerden 14-24 Temmuz tarihlerinde bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmek üzere tercih alındığı belirtilerek,"Bu sonuçlara göre 1.192.660 öğrenciden 1 milyon 19 bin 577 kişi tercih yapmış, 173 bin 83 öğrenci de tercih yapmamıştır. Tercih yapan öğrencilerden 935 bin 241'i tercihlerinden birine yerleşmiştir. Bu durumda tercih yapan öğrencilerin yüzde 91,73'ü tercihlerinden birine yerleşmiştir" denildi. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin istemeleri h,linde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri ifade edildi. Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri belirtildi. Açıklamada, "Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir. Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir" denildi.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için Tıklayınız

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi için Buraya Tıklayınız

EOKUL NEDİR

E okul yönetim,e okul,e okul öğretmen not girişi,E-OKUL Öğretmen Girişi,e-Okul giriş,E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi,E Okul Öğrenci Giriş,e okul öğrenci belgesi, e okul öğrenci karnesi, e okul öğrenci giriş sayfası, e okul öğrenci not bilgisi, e okul öğrenci devamsızlık, e okul öğrenci ders, e okul öğrenci, E Okul Öğrenci Giriş İçin TIKLAYINIZ, E Okul Öğrenci Girişi ve Ders Bilgileri...

Milii eğitim tarafından (MEB) E Okul Giriş Sistemi ile artık daha kolay notlarınızı hesaplayıp öğrenebilirsiniz.E Okul Giriş Sistemi öğretmenler ve öğrenciler için vazgeçilmez bir sistem haline geldi. E Okul Giriş Sistemi sayesinde bir çok veli kolay bir şekilde velisi olduğu öğrencinin okuldaki tüm notlarını ve devamsızlıklarını görebilmektedir. E Okul Giriş Sistemi doğal bir süreç olup öğrencinin okula başlamasından mezuniyetine kadar devam eder. Bu süre boyunca veliler öğrencilerin devamsızlık bilgilerini ve not bilgilerine E Okul sistemi üzerinden görebilirler.

Tüm bu özellikleri E Okul Giriş Sistemini çok önemli kılmaktadır. E Okul Giriş Sistemine sayesinde velisi olduğunuz öğrenci hakkında bilgi edinebilirsiniz E Okul Giriş Sistemi (E-okul VBS devamsızlık sorgulama) E Okul karne notlarını e okul (e-okul.meb.gov.tr) üzerinden öğreniyor. E okul takdir teşekkür ve onur belgesi hesaplama işlemlerini buradan yapabilirsiniz.

E Okul Giriş Sistemi devamsızlık öğren,E okul yönetici girişi yönetici not değiştirme sistemi,E okul sözlü notları ve performans ödevi notları öğren,E okul Giriş Sistemi ile ilgili tüm merak edilenler sayfamızda...

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ NEDİR?

E-Okul sistemi, Milli eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında başlamış olan yazılımdır. E-Okul sistemi, veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem de süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-Okul sistemi, Türkiye de Google’da en çok aradan 10 isim arasından 7. Sırada yer almaktadır.

E-Okul Giriş Sisteminin Amacı Nedir?

E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır.

E-Okul Giriş Sisteminin Faydaları Nelerdir?

E-Okul sisteminin öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından bir çok faydaları bulunmaktadır.

E-Okul Giriş sisteminin öğrencilere faydaları şunlardır:

Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,

Testler çözebilecek,

Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,

Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,

Hastalık ders programını kontrol edebilir,

Meslek lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,

Seçmeli derslerini seçebilir,

Sınav tarihlerini öğrenebilir,

Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

E-Okul Giriş sisteminin öğretmenlere faydaları şunlardır:

Öğrencilerin sınav sonuçlarını sisteme girebilecek,

Ders notlarını yayınlayabilecek,

Derslere önceden hazırlanabilmesi için testler hazırlayabilecek,

Öğrenciler için ölçme ve anket değerlendirmelerini hazırlayabilecek.

E-Okul Giriş sisteminin velilere faydaları şunlardır:

Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,

Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,

Öğrencinin yıl sonu notlarını öğrenebilecek,

Haftalık ders programını öğrenebilecek,

Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.

E OKUL GİRİŞ SİSTEMİNDE OKULLARIMIZA DÜŞEN GÖREVLER NELERDİR?

* Okullarımıza düşen en öncelikli ve acil görev e-okul sistemi üzerinde şube ve öğrenci listelerinin tam ve doğru olmasını sağlamaktır. Bu nedenle, kaydı o okulda olup da e-okulda bir başka okulda görünen öğrencinin nakli hemen alınmalı, nakil giden öğrencilerin nakil onayları yönetmelikte öngörülen süre içerisinde verilmeli, e-okula daha önce hiç kaydedilmemiş olan ara sınıf öğrencileri ilgili ekrandan sisteme kaydedilmeli, sınıfı ya da şubesi hatalı olan öğrencilerin bilgileri ivedilikle düzeltilmelidir.

* Sınıf listelerindeki eksiklikleri ve hataları gideren okullarımız, sistemde öğrencilere ait istenen tüm bilgileri de doğru ve eksiksiz olarak işlemekle yükümlüdür. Sistemde yer alan hiçbir bilgi gereksiz değildir. Artık Bakanlığımız öğrencilerle ilgili bilgileri okullardan istemeyecek, sistemden anlık olarak alacaktır. Bu nedenle tüm bilgilerin büyük bir özenle doldurulması gerekmektedir.
* Sınav belgelerinde kullanılacak olan öğrenci resimleri de sistem üzerinden alınacağından, okullarımızın son günlerde sıkışıklık yaşamamaları amacıyla özellikle 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerin resimlerini öncelikli olarak sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.

* Okullarımız öğrencilere ait özürlü ve özürsüz devamsızlık bilgilerini de sisteme GÜNLÜK olarak işlemekle yükümlüdür.

* Gelişim raporu ile ilgili ekranlar okullarımıza açılmıştır. Bundan böyle öğrencilerin gelişimi sistem üzerinden takip edilecektir. Bu nedenle okullarımızın ilgili raporları bu hafta içerisinde mutlaka sisteme işlemeleri gerekmektedir.

* Sınav tarihlerinin sisteme girilmesi ile ilgili ekran okullarımıza açılmıştır. Not işlemleri ile ilgili ekranlar da hazır olup şu an için açılmış da olabilir. Okul idarecileri not girişi için yetkilendirme yapmak, öğretmenlere bu işlem için şifre vermek ve bilgilendirmek ve not girişlerinin zamanında yapılmasını sağlamakla SORUMLUDUR.

* Okullarımız sistemde yer alan resmi yazı, açıklama ve duyuruları takip ederek açılmış ya da açılacak olan ekranlarla ilgili iş ve işlemleri zamanında yerine getirmekle YÜKÜMLÜDÜR.
İlçe Milli Eğitim Müdürlerine düşen görevler

* İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yukarıda sayılan iş ve işlemlerin okullar tarafından zamanında yerine getirilmesini sağlamak ve gerekli kontrolleri ve uyarıları yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.

* Ayrıca İ.Ö.Kurumları Yönetmeliğinin 27.Maddesi gereğince devamsız öğrencilerin takibini yapmak ve bu öğrencilerin durumları ile ilgili bilgileri sisteme işlemekle YÜKÜMLÜDÜR.

* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mahalli kurtuluş günü, doğal afet vb. nedenlerden ötürü ilçe genelindeki tatil günlerini sisteme işlemek ZORUNDADIR.

* İlçe M.E.Müdürlükleri nakil işlemini zamanında tamamlamayan okulları sistem üzerinden takip edip gereken uyarıları yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.

* İlçe M.E.Müdürlükleri başka bir okulda görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme kayıtlarını zaman kaybetmeden işlemeli, görevlendirmesi biten öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihlerini de zamanında kaydetmelidir.
Karşılaşılan Sorunlar

* Hala sınıf listeleri tam olmayan okullarımız mevcuttur. Not işlemleri ekranı açıldıktan sonra sistemde olmayan öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacak, sınıfı yanlış girilmiş öğrencinin sınıfı düzeltilemeyecektir. Bu durumda öğrenci karne alamayacak, sınavlara giremeyecek ve hatta mezun edilemeyecektir.

* Okullarımızın büyük çoğunluğu öğrenciyi sadece sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler, veli bilgileri gibi bilgileri işlememektedir. Sistemin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait tüm bilgilerin sisteme tam ve doğru bir şekilde işlenmesi gereklidir.

* Milli Eğitim Bakanlığının 2007/74 sayılı genelgesinde günlük bilgilerin (devam-devamsızlıklar vb) sisteme her gün işlenmesi gerektiği belirtildi ise de bu konuda okullarımız yeterli çabayı göstermemektedir.

* Nakil giden bir öğrenci için nakil onayının en geç 15 gün içerisinde verilmesi gerekirken okullarımız bu süreye uymamakta, öğrencinin nakil onayını vermemekte ve bu durum öğrencinin nakil gittiği okulun iş ve işlemlerini de aksatmaktadır. Şu anda İlçemiz genelinde süresi içerisinde nakil onayı verilmemiş olan 48 adet kayıt bulunmaktadır.

* İ.Ö. Kurumları Yönetmeliği gereğince her yıl Kasım ve Nisan ayının 2"nci haftasının son iş gününde öğrencilere verilecek olan gelişim raporlarının sistemden alınması zorunluluğu okullarımıza duyurulduğu halde raporu hala almamış olan 14 adet okulumuz mevcuttur.

* Ders tamamlama ya da başka nedenlerle kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeleri İLSİS"e işlenmemekte bu durumda o öğretmenlerin isimleri, E-Okul sisteminde görünmediği için okulun ders programı, öğrenci notları gibi bilgileri sisteme girme şansı kalmamaktadır.

* Yine kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihleri sisteme işlenmemekte, bu durumda o öğretmen başka bir ile tayin olsa bile e-okulda hala o okulda görünmektedir. Öğretmenin özlük kayıtları da ilimizden gittiği için İLSİS"ten de duruma müdahale edilememekte, ancak kişinin gittiği il aranarak görevlendirme kaydının sona erdirilmesi rica edilmektedir.

E Okul Giriş Sisteminde Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?

* Hala sınıf listeleri tam olmayan okullarımız mevcuttur. Not işlemleri ekranı açıldıktan sonra sistemde olmayan öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacak, sınıfı yanlış girilmiş öğrencinin sınıfı düzeltilemeyecektir. Bu durumda öğrenci karne alamayacak, sınavlara giremeyecek ve hatta mezun edilemeyecektir.

* Okullarımızın büyük çoğunluğu öğrenciyi sadece sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler, veli bilgileri gibi bilgileri işlememektedir. Sistemin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait tüm bilgilerin sisteme tam ve doğru bir şekilde işlenmesi gereklidir.

* Milli Eğitim Bakanlığının 2007/74 sayılı genelgesinde günlük bilgilerin (devam-devamsızlıklar vb) sisteme her gün işlenmesi gerektiği belirtildi ise de bu konuda okullarımız yeterli çabayı göstermemektedir.

* Nakil giden bir öğrenci için nakil onayının en geç 15 gün içerisinde verilmesi gerekirken okullarımız bu süreye uymamakta, öğrencinin nakil onayını vermemekte ve bu durum öğrencinin nakil gittiği okulun iş ve işlemlerini de aksatmaktadır. Şu anda İlçemiz genelinde süresi içerisinde nakil onayı verilmemiş olan 48 adet kayıt bulunmaktadır.

* İ.Ö. Kurumları Yönetmeliği gereğince her yıl Kasım ve Nisan ayının 2"nci haftasının son iş gününde öğrencilere verilecek olan gelişim raporlarının sistemden alınması zorunluluğu okullarımıza duyurulduğu halde raporu hala almamış olan 14 adet okulumuz mevcuttur.

* Ders tamamlama ya da başka nedenlerle kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeleri İLSİS"e işlenmemekte bu durumda o öğretmenlerin isimleri, E-Okul sisteminde görünmediği için okulun ders programı, öğrenci notları gibi bilgileri sisteme girme şansı kalmamaktadır.

* Yine kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihleri sisteme işlenmemekte, bu durumda o öğretmen başka bir ile tayin olsa bile e-okulda hala o okulda görünmektedir. Öğretmenin özlük kayıtları da ilimizden gittiği için İLSİS"ten de duruma müdahale edilememekte, ancak kişinin gittiği il aranarak görevlendirme kaydının sona erdirilmesi rica edilmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Eğitim Haberleri