Musevi mezarlığına saldırı düzenlendi, çok sayıda mezar taşı tahrip oldu! Hahambaşılığı Vakfı: "Bunu yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemedeyiz"

Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Musevi Mezarlığı'ndaki mezar taşları, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Hahambaşılığı Vakfı, mezarlıkta tahribata neden olan faillerin bulunması için çağrıda bulundu.

Bu sabah saatlerinde Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, paylaşmış olduğu bir tweetle, Hasköy Mezarlığı'nda bulunan mezar taşlarının tahrip edildiğini duyurdu. Saldırının faillerinin bulunması için çağrıda bulunan vakıf, "Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir.
Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz."
şeklinde açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin de paylaşmış olduğu tweette "Mezarlıklara hürmeti olmayanların insana topluma hürmeti olamaz. Bu saldırıyı kınıyorum. Failleri muhakkak bulunacaktır. Ve hiçkimse yüzyıllardır huzur içinde yaşayan insanlarımızı tedirgin edemez. Toplumsal barışımızı bozamaz." ifadelerine yer vererek, mezarlığa karşı yapılan saygısızlığı kınadı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İç Haberler Haberleri