Müsamere ne demek, TDK'ya göre Müsamere kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Daha önce duymadığımız bazı kelimelerin anlamını merak ederiz. Müsamere sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Müsamere ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Müsamere kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. Müsamere ne demek? Müsamere TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi müsamere kelimesi. Peki müsamere ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre müsamere nedir, müsamere kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

MÜSAMERE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Müsamere kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Müsamere kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre müsamere kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Okullarda öğrencilerin sunduğu, programında koşuk, oyun vb. gösterilerinin yer aldığı eğlence
- Çoğunlukla akşam toplantısı, akşam eğlencesi

MÜSAMERE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Bu müsamere günündeki selamlama süresince bedenimde bir değişim olmuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri