Muharrem ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor 2022?

Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ya bilinen adıyla Aşure ayının yaklaşması nedeniyle, ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği merak edilip araştırılıyor. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor 2022?

Muharrem ayının 1'inci günü hicri takvime göre yılbaşı olarak kabul edilir. Allah'ın ayı olarak da isimlendirilen Şehrullahi'l-Muharrem, İslam ailemi için önemli bir ay olarak kabul edilir. İbadetlerin arttığı, 10'uncu gününde lezzetli mi lezzetli aşurelerin yapılıp dağıtıldığı bu ay, en sevilen aylardan biridir. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor 2022?

MUHARREM AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR 2022?

Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayı, 10'uncu gününde aşure gününü barındırdığından insanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar Muharrem ayının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine dair aramalar yapıyor. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor 2022?

Bu yıl Temmuz ayının son gününe denk gelen Muharrem ayı, 30 Temmuz Cumartesi günü başlıyor, 27 Ağustos'ta sona eriyor. Aşure günü ise 8 Ağustos'a denk geliyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Din Haberleri