MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? | MSÜ 2019 ÖSYM Sınav Takvimi

MSÜ 2019 sınav sonuçları açıklandı mı? msü 2019 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? adayların merakla araştırdığı sorulardan. MSÜ 2019 sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilir? Soru ve cevapları nereden bakılır? ve MSÜ 2019'a dair tüm merak edilenler haberimizde...

MSÜ yani Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2019 sınav sonuçları açıklandı mı? msü 2019 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? adayların merakla araştırdığı sorulardan. MSÜ 2019 sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilir? Soru ve cevapları nereden bakılır? ve MSÜ 2019'a dair tüm merak edilenler haberimizde...

MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? | MSÜ 2019 ÖSYM SINAV TAKVİMİ

MSÜ yani Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 2019 yılı için gerçekleştirildi. Sınavın ardından ise ÖSYM, MSÜ sınav soru ve cevaplarını yayımladı. Soru ve cevapların yüzde 10'u herkesin erişimine açıkken, sınava başvuran adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesine T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle yaptıkları girişlerle 10 gün süreyle soru ve cevapların tamamına erişebilecek. İşte 2019 MSÜ sınav sonucuna dair detaylar...

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sınav sonuçları ÖSYM'nin takvimine göre, 26 Nisan 2019 Cuma günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

MSÜ SINAVI SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:

"07 Nisan 2019 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2019-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u aşağıdaki bağlantıdan sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 07 Nisan 2019 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

MSÜ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

MSÜ SINAVI SORU VE CEVAPLARIN YÜZDE 10'U İÇİN TIKLAYIN

MSÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA),MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA),MSÜ-SÖZEL (SÖ),MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

TABLO : PUAN TÜRLERİNİN HESAPLANMASINDA TESTLERİN AĞIRLIKLARI (%)

                 Türkçe    Temel Matematik    Fen Bilimleri    Sosyal Bilimler
MSÜ-SA    25                      35                       30                     10
MSÜ-EA    35                      35                       10                     20
MSÜ-SÖ    35                      20                       10                    35
MSÜ-GN    33                      33                       17                    17

Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç),Sosyal Bilimler alanında yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanındaki ilave 5 soruyu cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; Sosyal Bilimler alanında toplam 25 soru bulunacaktır. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 25 cevap alanı bulunacaktır. Tüm adaylar, ilk 15 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.

Aday Başvuru Formunun “SOSYAL BİLİMLER TESTİNDE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARINI VEYA İLAVE FELSEFE SORULARINI CEVAPLANDIRMA DURUMU” bilgi alanında;

“1- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım.” seçeneğini işaretleyen
adaylar; Sosyal Bilimler Testinin ilk 20 sorusunu cevaplandırmakla yükümlüdür. Bu durumdaki adaylar 21., 22., 23., 24. ve 25. sorularda yer alan felsefe sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kâğıdının ilgili alanında herhangi bir işaretleme yapmayacaklardır. Bu alanlarda işaretleme yapmış olsalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

“2- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadım.” seçeneğini işaretleyen adaylar ise; Sosyal Bilimler Testinin ilk 15 sorusunu cevaplandırdıktan sonra aynı testin 21., 22., 23., 24. ve 25. sorularda yer alan felsefe sorularını cevaplandıracaklardır. Bu durumdaki adaylar, soru kitapçığındaki 16., 17., 18., 19. ve 20. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kâğıdının ilgili alanında herhangi bir işaretleme yapmayacaklardır. Bu alanlarda işaretleme yapmış olsalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Yapılacak değerlendirme sonucu; adaylar en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına konulacaktır.

2019 MSÜ SINAV TAKVİMİ NEDİR?

Sınav tarihi: 7 Nisan 2019
Sonuç tarihi: 26 Nisan 2019

MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

MSÜ SINAV SORULARI  TIKLA

ÖSYM’den gelen açıklama şöyle: “07 Nisan 2019 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2019-MSÜ) Temel Soru Kitapçıklarına,sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 07 Nisan 2019 tarihinde saat 14.30'dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.”

MSÜ SINAV YERLERİ ÖĞRENME EKRANI 

Milli Savunma Üniversitesi, MSÜ sınav yerleri lise son sınıf yani 12. Sınıf öğrencileri tarafından merakla araştırılıyor. Hatırlanacağı gibi MSÜ başvuru süreci 7 Mart tarihinde sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından subay olma hayali kuran öğrenciler, sınav yerlerini araştırıyor. Bilindiği üzere MSÜ sınav yerleri 2019 ÖSYM giriş sayfası daha doğru ifade ile ÖSYM MSÜ sınav giriş belgesinin açıklanması ile öğrenilmiş olacak. Peki; MSÜ sınav giriş belgeleri ve MSÜ sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte detaylar…


MSÜ SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Milli Savunma Üniversitesi – MSÜ giriş sınavı 7 Nisan’da yapılacak. 135 dakika sürecek olan sınav 120 sorudan oluşacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak. Ancak sınav giriş merkezlerine giriş saati ise 10.00 olarak ilan edildi. Saat 10.00’dan sonra sınav giriş merkezlerine gelen adaylar, sınavın yapılacağı binaya alınmayacaklar.


Sınava sayılı günler kala en çok araştırılanların arasında ise sınav yerleri bulunuyor. Sınav yerleri sınav belgelerinin yayınlanması ile belli olacak. Çünkü sınav giriş yerleri öğrencilerin sınav giriş belgelerinde yazıyor. Adaylar ise ÖSYM giriş belgesine, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden TC Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle veya e-Devlet üzerinden e-Devlet şifreleriyle giriş yapabilecekler.


MSÜ SINAV BELGELERİ SORGULAMA SAYFASI 

ÖSYM MSÜ sınav giriş belgesi ve buna bağlı olarak MSÜ sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Geçmiş yıllardaki uygulamalar dikkate alındığında sınav giriş belgelerinin sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor. Bu tecrübeler göz önünde bulundurulduğunda MSÜ sınav yerlerinin 28, 29 veya 30 Mart tarihlerinde açıklanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri