MSB Ukrayna'nın tahıl ihracatıyla ilgili duyurdu! "Çernomorsk'tan 2, Odessa’dan 1 ve Yuzni’den 1 olmak üzere toplam 4 gemi hareket etti"

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl koridoru anlaşması sonrası tahıl ihracatına son sürat devam eden Ukrayna'dan 4 geminin daha hareket ettiğini duyurdu!

25 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla iki ülke arasında gerilim had safhaya taşınmış, Ukrayna'nın tahıl ihracatı bloke edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda da Türkiye öncülüğünde, Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye arasında toplantı düzenlenerek tahıl koridoru anlaşması imzalanmıştı. Gerginliğin ortadan kalkmasıyla birlikte Ukrayna, tahıl ihracatına tekrar başlamıştı.

4 GEMİ HAREKET ETTİ

Tahıl koridoru anlaşması sonrası, Ukrayna'dan hareket eden gemi trafiği son sürat devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabında, Ukrayna’dan toplam 4 geminin daha hareket ettiğini duyurdu.
Twitter'da yapılan paylaşımda, “Tahıl sevkiyatı kapsamında; Ukrayna’nın Çernomorsk limanından 2, Odessa’dan 1 ve Yuzni’den 1 olmak üzere toplam 4 gemi hareket etti. Ayrıca bugün Ukrayna’dan gelen 1 gemi ile Ukrayna’ya gidecek 5 geminin de denetlemesi gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

İstanbulluları üzecek haber! Trafik çilesi katlanabilir, o istikamete giden yol 15 gün boyunca kapalı olacak!

Gündem Haberleri