Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri Türkiye'ye geliyor! Normalleşme adımları hız kazanıyor!

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor. Uzun yıllardır ikili ilişkilerde yaşanan kopukluk nedenilye ikili ilişkilerin düzeltilmesi konusunda adımlar atılmaya başlanmıştı. Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mısır'ı ziyareti sonrası Mısır Dışişleri Bakanı Şukri 13 Nisan'da Türkiye'ye geliyor.

11 yıl aradan sonra iki ülke arasında yaşanan gerilimler sonrası normalleşme sürecine ilişkin adımlar atılmış bu kapsamda ise ilişkilerin tamir edilmesine ilişkin Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetine icabetle yarın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

ELE ALINACAK KONULAR

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şukri'nin Türkiye ziyareti çerçevesinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler, enerji başlığı ele alınacak.

NORMALLEŞME ADIMLARI HIZ KAZANIYOR

Bakan Şukri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 27 Şubat'ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Çavuşoğlu ile görüşmüştü. Mısır ayrıca, Türkiye'ye depremzedeler için insani yardım göndermişti. Çavuşoğlu, mevkidaşı Şukri'nin davetine icabetle 18 Mart'ta resmi ziyaret için Mısır'a gitmişti. Bakan Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olmuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'nun bakanlık sözü verdiği Muharrem Erkek'in sözleri yeniden gündemde! Erkek: Sınırımızda PYD olsun
CHP'li Milletvekili adayı Murat Emir:" HDP'li belediye başkanlarının PKK marşında ayağa kalkması kayyum atanması için yeterli değil"
Murat Kurum açıkladı! TOKİ ödemelerinde yüzde 25 indirim yapacaklarının müjdesini verdi! İşte o tarih!

Siyaset Haberleri