Milyonların gözü bu toplantıda! Asgari ücret ve EYT kabinede ele alınacak: Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında asgari ücret ve EYT olmak üzere birçok konusu masaya yatırılacak. Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'da başlaması beklenen toplantıda kamuoyunu yakından ilgilendiren birçok konusu masaya yatırılacak.

ASGARİ ÜCRET

Toplantıda milyonlarca çalışanın tutarının ne kadar olacağını merakla beklediği asgari ücret konuşulacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 14 Aralık'taki ikinci toplantısı öncesi son durum kabinede değerlendirilecek.

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Sayılarının 4.5 milyon olduğu değerlendirilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkındaki düzenlemedeki son durum kabinede konuşulacak. En çok merak edilen konu, emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. Düzenlemenin ay sonunda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bu konuda sunum yaparak son durumu anlatması bekleniyor.

ENFLASYON

Ekonomideki son durum, enflasyonla mücadele konusunda atılacak adımlar toplantıda ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele, Kabine Toplantısı'nın bir diğer gündem başlığı olacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik askeri operasyonlara ilişkin son durum değerlendirilecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri