Milföylü Güveç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Milföylü Güveç tarifi

Kanal D'nin ilgiyle izlenen Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Milföylü Güveç yapacak. Peki Milföylü Güveç nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde..

Milföylü Güveç nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Milföylü Güveç yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Milföylü Güveçin tarifi..

Milföylü Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 2-3 orta boy patates
  • 2-3 orta boy soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket milföy hamuru
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 adet yumurta sarısı

Milföylü Güveç Tarifi Yapılışı

  • Etlerimizi sıvı yağ ile birlikte tencereye koyup suyunu bırakana kadar harlı ateşte pişiriyoruz. Etler suyunu bırakınca kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  • Etlerimiz pişerken patatesler soyulup, küp küp doğranır. Soğanlar soyulup yarım ay şeklinde doğranır. Biberler irice verev şekilde doğranır.
  • Domatesler soyulup küp küp doğranır. Etlerin pişmesine yakın bütün sebzeler eklenir.(İsteğe bağlı olarak bezelyede eklenebilir) Tuz, karabiber, pulbiber eklenir. Karıştırılarak pişmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınır.
  • Güveç kaselerine eşit olarak paylaştırılır. Sonra güveç kaselerin üzeri alüminyum folyo ile kaplanır. Alüminyum folyonun üzerine de milföy hamurları koyulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kaseler fırın tepsisine yerleştirilir. Tepsiye su koyulur. 180 – 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca servis tabağına önce milföy hamurunu koyun ve içine kasedeki etli harcı dökün

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri