Meteoroloji'den iki bölge için kuvvetli kar yağışı uyarısı! O illerdeki vatandaşlar tir tir titreyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kuvvetli kar yağışına karşı uyardı.

Aralık ayında beklenen kar yağışının yağmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan Türkiye, yeniden kar ve yağış almaya başladı. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞININ ETKİLİ OLACAĞI İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre kar yağışının Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm.), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ULAŞIMDA AKSAMALAR, BUZLANMA VE DON OLAYINA DİKKAT

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının, 28.01.2023 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm.), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışlarının 29.01.2023 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri