Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan ilk açıklama: Gerekli politika kararları alınacaktır

Son dakika haberi... Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 19 Kasım'da yapılacak olan Para Politikaları Kurulu Toplantısına kadar mevcut durumun gözden geçirileceğini belirterek," Gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanlığına atanan Naci Ağbal, ilk açıklamasını yaptı.

Merkez Bankasının internet sitesinden yayınlanan açıklamada Naci Ağbal,"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Merkez Başkanı Mevlüt Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmış yerine ise Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ve Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atanmıştı. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlgili Haberler

Son dakika haberi... Merkez Bankası, gecelik borç verme faiz oranını belirledi

Ekonomi Haberleri