Melul Mahzun ne demek, TDK'ya göre Melul Mahzun kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımız boyunca çok farklı kelimelerle karşılaşmakta ve anlamını araştırmaktayız. Melul Mahzun karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Melul Mahzun ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Melul Mahzun kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Melul Mahzun ne demek? Melul Mahzun TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi melul mahzun kelimesi. Peki melul mahzun ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre melul mahzun nedir, melul mahzun kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

MELUL MAHZUN NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Melul mahzun kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre melul mahzun kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Çok üzgün, sıkıntılı, ağlamaklı bir biçimde

MELUL MAHZUN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Sebati Bey, çaresizlik içinde melul mahzun etrafına bakındı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri