Mekke'nin Fethi Kutlu Olsun

Ak Parti Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayser Soy, 1 ocak mekkenin fethi için bir kutlama açıklaması yaptı

İşte O kutlama açıklaması

Mekke, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği şehir... Nübüvvet kitabının hem ön sözünün hem de son sözünün indirildiği, Hz. Adem (a.s)'dan itibaren tevhit inancının merkezi ve müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin de bulunduğu şehir.

1 Ocak tarihi İslam camiası için çok önemli günlerden bir gündür. Hz. Muhammed (sav)'in "Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz" emrini verdiği Mekkenin Fethi'ne kutlu yolculuğun başladığı gündür. (Hepsine selam olsun)

Biz müslümanlar; başka kavimlerin adetlerini kınayan değil, başka kavimlere benzemeyen olmakla yükümlüyüz. Ak Parti camiasında her cemiyetten vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu hassasiyetimizi koruyoruz. Elbetteki tüketimden kaynaklanan yozlaşmaya karşıyız lâkin hristiyan vatandaşlarımıza da adetlerininizi yapmayın diyemeyiz. Bu ayrıntı çok önemlidir. Hristiyan adetleri bizi değil, onları kapsar. Lâkin onlara benzemek de bize yakışmaz. Başka bir bakış açısı da ne dinimize, ne de kadim köklerimize yakışmaz.

Gelinen noktada onlar kendi yolunda ilerler, biz de kendi yolumuzda Büyük ve Yeni Türkiye yolunda ilerleriz. Saygılı olmak ayrıdır, saldır(g)an olmak ayrıdır.

Mekke'nin Fethi ve 2 ocak cuma günü Mübarek Kandilimiz tüm inananlara kutlu olsun. Selam ve dua ile...

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri