Meclsi'te yemin nasıl dinlenir tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Meclis'te yemin etme anında CHP HDP ve İYİ Parti milletvekillerinin ayağa kalkmaması Cumhurbaşkanı ayakta mı dinlenir oturarak mı dinlenir tarışmalarına sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti, görevine başladı. Yemin sırasında CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekilleri ayağa kalkamışlardı. Erdoğan ayrıldıktan sonra Genel Kurul'da "Cumhurbaşkanı'nın yemini ayakta mı dinlenir, oturarak mı?" tartışması çıktı.
Meclis Genel Kurulu'nda yeni dönemin ilk tartışması, Cumhurbaşkanı yemin töreni üzerinden yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldi. Genel Kurul'a girmeden önce Durmuş Yılmaz, tören düzeni hakkında bilgi verdi.

Yemini AK Parti ve MHP'li vekiller ayakta, CHP, HDP ve İYİ Parti ise oturarak dinledi. Erdoğan Meclis'ten ayrıldıktan sonra ise "Cumhurbaşkanı yemini ayakta mı dinlenir, oturarak mı?" tartışması başladı. En yaşlı üye sıfatıyla oturum yöneten İYİ Partili Durmuş Yılmaz, konuya açıklık getirmeye çalıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri