Mazarrat ne demek, TDK'ya göre Mazarrat kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Daha önce duymadığımız bazı kelimelerin anlamını merak ederiz. Mazarrat sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Mazarrat ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Mazarrat kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Mazarrat ne demek? Mazarrat TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi mazarrat kelimesi. Peki mazarrat ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre mazarrat nedir, mazarrat kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

MAZARRAT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Mazarrat kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mazarrat kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre mazarrat kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Zarar

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri