Maymun Çiçeği virüsü aldı başını gitti! Ülkede 4 kişinin vefatına neden olan virüs hızla yayılıyor, vaka sayısı gün geçtikçe artıyor!

Dünya'nın pek çok ülkesinde yayılım gösteren Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili Nijerya alarm verdi. Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamaya göre vaka sayısı hızla artıyor.

Covid-19 virüsünden sonra endişelendiren Maymun Çiçeği virüsü, hızla yayılmaya devam ediyor. Kongo ve Batı Afrika olmak üzere 2 ayrı türe ayrılan hastalık, pek çok ülkede fazla yayılım göstererek yeni bir pandemi korkusuna neden olmuştu. Dünya'nın çeşitli yerlerinden gelen endişe verici Maymun Çiçeği haberlerine bir yenisi de Nijerya'dan geldi.

VAKA SAYISI YÜKSELDİ

Ülkenin ulusal hastalık kontrol merkezi olan Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) virüsün seyrine dair açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Maymun Çiçeği virüsüne bir hafta 48 kişide daha rastlanıldığı, bununla beraber ülkede toplamda 220 kişinin virüslü olduğu duyuruldu.

Ayrıca virüs nedeniyle ülkede 4 kişinin de vefat ettiği biliniyor. Hastalık yayılmaya devam ediyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Yunanistan'da yeni endişe! Uzmanlar vaka örneklerinde Covid-19'un yeni bir varyantını tespit ettiklerini duyurdu!
Maymun Çiçeği virüsü nedeniyle bir kişi yaşamını yitirdi, virüs kaynaklı ilk ölüm olarak kayıtlara geçti! Ülkede endişe sürüyor!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ : "Türk Milleti, devletini yitirmiş durumdadır"

Dünya Haberleri