Mayasız pişi nasıl yapılır? Kolay pişi tarifleri- Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Mayasız pişi nasıl yapılır? Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır? Sofralarımızın vazgeçilmez tadı pişi tarifi merak ediliyor. Kolay ve lezzeti ağızlarda kalan pişinin malzemeleri, pişim teknikleri ve püf noktaları haberimizde..İşte kolay pişi tarifleri..

Haftasonu ailecek yapılan kahvaltılarda aperatif olarak da tüketilen pişi Anadolu'nun birçok yerinde lokma olarak da biliniyor. Kahvaltıya pişi yapayım ama hiç yağ çekmesin diyorsanız bu hiç yağ çekmeyen pişi tarifini mutlaka denemelisiniz.İşte en kolay pişi tarifleri...

MAYASIZ PİŞİ MALZEMELERİ

1 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un (çok az azalabilir ya da artabilir)
Bir tutam tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

MAYASIZ PİŞİ NASIL YAPILIR?

Yumurta, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın, elinizle iyice karıştırın. 1 bardak un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kaba ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığına gelinceye kadar açın. Bıçak ya da hamur keskisi yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.
Önceden kızdırdığınız bol yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran hamurları havlu kağıt üstüne alın ve servis yapın.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİYE HANGİ MALZEMELER GİRER?

800 mililitre un(azar azar ekleyin)
200 mililitre sulu yoğurt
10 gram kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 yumurta

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ NASIL YAPILIR?

Unun bir miktarı yoğurma kabına koyulur. Unun ortası açılır. Yoğurt kuru maya şeker ve 2 yumurta bu havuzda karıştırılır.

Kenarlardan yavaş yavaş un alınarak yumuşak esnek bir hamur yoğurulur. Yumuşak esnek ama yoğurma kabından ayrılan mayalı bir hamur olmalıdır. Son olarak tuz eklenir ve hamur karıştırılır.

Hamur plastik bir folyo ile kaplanarak ılık bir ortamda 2 katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakılır. Hamur karıştırılır ve ikiye bölünür hafif unlanmış zeminde tatlı tabağı kalınlığında açılır. Bir kesici yardımı ile şekil verilir üzeri nemli bir bezle kapatılarak 15 dakika mayalanmaya bırakılır.

Geniş derin bir tavaya bolca sıvı yağ koyulur. Hamurun iki üç tanesi yağın içine ucundan yavaşça bırakılır. Kızaran hamurun çevrilerek diğer tarafı kızartılır. Dilerseniz havlu kağıt serili servis tabağına yada dilerseniz doğrudan servis tabağına alınarak sevdiklerimizle afiyetle kahvaltıda yenilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri