Maria Dilek Gladkikh kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Dün CNN Türk'te bir canlı yayına katılan Maria Dilek Gladkikh için Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu zeybek oynayınca internette Maria Dilek Gladkikh kimdir? Kaç yaşında? Nereli? soruları araştırılmaya başlandı. İşte babası Türk olan, gazeteci Maria Dilek Gladkikh hakkında her şey

Dün Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına babası türk olan Maria Dilek Gladkikh ve Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu katıldı. Çilingiroğlu canlı yayında Maria için zeybek oynayınca internette merak edilmeye başlandı. Peki Maria Dilek Gladkikh kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Tüm merak edilenler haberimizde

MARİA DİLEK GLADKİKH KİMDİR?

Maria Dilek Gladkikh Moskova Devlet Üniversitesinde Televizyonculuk okudu. Annesi Rus, babası Türk'tür. Maria Dilek Gladkikh kendisi ile ilgili merak edilenleri instagram hesabından paylaştı:

"Babamı hiç tanımadım, fotoğraflarda gördüm sadece. 11 yaşına kadar Türkçe bilmiyordum, kan çekiyor ama Türkçe'yi tamamen kendim öğrendim. Türkiyede hiç yaşamadım. “Rusya24” kanalının Haber Spikeriyim. Stüdyo’da neler oluyor? Yayınların perde arkasını gösteriyorum. Rusça, İngilizce, İspanyolca biliyorum. Arapça ve Portekizce öğreniyorum şimdi. Bu dilleri nasıl öğrendim? Taktiklerimi paylaşıyorum"

Maria Dilek Gladkikh, son olarak Türk toplumunda en çok kullanılan jest ve mimikler adlı bir video paylaştı.

PROF. DR. MEHMET ÇİLİNGİROĞLU MARİA'YA ZEYBEK OYNADI

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, korona virüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.Çilingiroğlu, programın bir diğer konuğu babası Türk olan ve iyi derecede Türkçe bilen gazeteci Maria Gladkikh'e "Bak Maria böyle oynanıyor" deyip Zeybek oynadı.Maria'nın "Geçen bana şarkı söylediniz, şimdi dans ediyorsunuz. Buluşmamızda neler olacak çok merak ediyorum hocam" şeklindeki sözleri ise dikkat çekti. 

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun Zeybek oynadığı anlarda Ahmet Hakan'ın kahkahalara boğulduğu görülürken; Maria, dansı bitirdikten sonra "Neyse korkutmayalım şimdi kızı" diyen Çilingiroğlu'na "Bravo hocam" ifadeleriyle yanıt verdi. Ahmet Hakan ise, "Muhteşem bir performans sergilediniz hocam. Özgüveninize gerçekten hayranım" dedi. 

PROF. DR. MEHMET ÇİLİNGİROĞLU KİMDİR?

Mehmet Çilingiroğlu, 2 Nisan 1970 tarihinde Denizli'de dünyaya geldi. 1983-1986 yılları arasında Antalya Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Çilingiroğlu, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giriş yaptı.

1993 yılında stajını da Hacettepe Üniversitesi'nde yapan Mehmet Çilingiroğlu, 1994 yılında Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde staj sürecini devam ettirdi.

1995 yılında yine aynı üniversitede dahiliye bölümünde görev almaya başlayan Çilingiroğlu, 2000 yılında Amerikan Kalp Derneği Moleküler Kardiyoloji alanında araştırmacı olarak çalışmalarına başladı.

2004-2006 yılları arasında San Antonio Teksas Sağlık Bilimleri Janey Briscoe Kardiyovasküler Araştırma Merkezi'nde Girişimsel Kardiyoloji Üyesi olan Çilingiroğlu, 2010 yılında Evanston Hastanesi / NorthShore Üniversitesi'nde Yapısal Kalp Hastalıkları Üyesi görevini ifa etmiştir.

Mehmet Çilingiroğlu'nun eğitim verdiği üniversiteler arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Arkansas Üniversitesi, Texas Kalp Bilimleri Üniversitesi ve Koç Üniversitesi yer alıyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri