Mardin'de şafak operasyonu! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin'e bağlı Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçesindeki 18 kırsal mahalleye terör örgütü PKK'ya ilişkin operasyon başlatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten konuya ilişkin açıklama şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, kullandıkları değerlendirilen sığınak, barınak ve depoların tahrip edilmesi, bölgedeki mahallelerde aranan kişilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenlendi."

İKİNCİ BİLDİRİYE KADAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Yapılacak oprerasyon nedeniyle saat 06.00 itibarıyla Mazıdağı ilçesinin Meşeli, Yalınağaç Ürünlü, Yevri, Armağan, Konur ve Kocaköy, Derik'in Çayköy, Bozok, Kelek, Gündik, Harmanlı ve Giriktepe ile Kızıltepe'nin Akçapınar Gürmeşe, Çimenlik, Örencik ve Doğanlı mahallelerinde yapılacak olan ikinci bir  bildiriye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu yasağın mamacı ise halkın can ve mal güvenliği açısından önem arz ettiğinin altı çizildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri