Maranta ne demek, TDK'ya göre Maranta kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Maranta nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Maranta ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Maranta kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Türkçe'de onbinlerce kelime bulunmakta olup birçoğunun anlamını doğal olarak bilemeyebiliriz. Maranta ne demek? Maranta TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi maranta kelimesi. Peki maranta ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre maranta nedir, maranta kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

MARANTA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Maranta kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Maranta kelimesi (Bartolomeo kökenlidir.

TDK'ya göre maranta kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Bir çenekliler sınıfından, Antillerde ve bütün tropikal bölgelerde yetiştirilen, kökündeki yumrulardan ararot çıkarılan bir tür kamış, ararot kamışı (Maranta arundinaca)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri