Manisa'da mobilya fabrikasında yangın!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde mobilya fabrikasında henüz bilinmeyen nedenle yangın meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin yaklaşık 4 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınıp söndürüldü.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bir  mobilya fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevleri söndürmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden de destek istendi.

Selimşahlar Mahallesi Manisa- Akhisar karayolu üzerindeki bir mobilya fabrikasında sabah saatlerinde bir anda yangın çıktı. Fabrikaya yakın oturan çevredeki vatandaşlar dumanların yükseldiğini görünce itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

KARA DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ SARDI

Ekipler yangına müdahale ederken, gökyüzünü yoğun bir duman kapladı. Küçük çaplı patlamaların yaşandığı yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

4 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler karadan, yangın söndürme helikopteri de havadan fabrikadaki yangına su attı. 

Yangın, ekiplerin yaklaşık 4 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınıp söndürüldü. Soğutma işlemleri devam ederken, 10 bin metrekarelik fabrikanın büyük ölçüde kullanılamaz hale geldiği belirtildi. 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

Çaykara, yaptığı açıklamada, ekiplerin soğutma işlemine geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Fabrikada çok sayıda malzeme zarar gördü, insanlara zarar gelmedi çok şükür. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin 30 itfaiye aracıyla ve Orman Bölge Müdürlüğünden takviye alınarak müdahale edilen yangın kontrol altına alınmış durumda. Şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları da bilahare başlayacak. Yangının sebebini henüz bilmiyoruz ama güvenlik kamerası kayıtları elde, bunlardan sebebi belirleyeceğiz. Yangın fabrikada mesai başlamadan çıktığı için herhangi bir can kaybı ya da bir kişiye zararı olmadı."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri