Mahmut Efendi'nin vefatının ardından merak konusu olmuştu! Cübbeli Ahmet o soruya açıklık getirdi! "Karşı olanlar vehhabidir!"

Mahmut Efendi Hazretleri'nin vefatı sonrası "Kadınlar cenazeye katılabilir mi?" sorusu gündem olmuştu. Cübbeli Ahmet hocadan o soruya beklenen yanıt geldi.

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından "Kadınlar cenazeye katılmasın" yazılı mesaja Cübbeli Ahmet'ten yanıt geldi. Cemaate tepki gösteren Cübbeli, "İsmailağa'nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir" ifadeleriyle konuya açıklık getirdi.

"KARŞI OLANLAR VEHHABİDİR"

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası düzenlenen törenine, kadınların katılım göstermesi istenmemişti. Buna ilişkin cemaatten "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kemsin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz" şeklinde bir mesaj yayınlanmıştı.

Cübbeli Ahmet, kadınların cenazeye alınmamasına tepki göstererek İsmailağa cemaatini eleştirdi. Cübbeli konuşmasında, "Kadınlar niye davet edilmedi diye furya kopardılar. Tabii İsmailağa'nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir.



Kadınla erkeklerin karışmasına karşıdır. İzdiham olacağı için kadınların gelmemesi uygun olmuştur. İlan doğru ama Mahmut Efendi karşıdır dersek olmaz. Kadınların cenazeye katılmasına karşı olanlar vahabilerdir" ifadelerine yer vererek, bu durumu ancak vehhabilerin yapacağını dile getirdi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri