Lütesyum ne demek, TDK'ya göre Lütesyum kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Lütesyum sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Lütesyum ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Lütesyum kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Lütesyum ne demek? Lütesyum TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi lütesyum kelimesi. Peki lütesyum ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre lütesyum nedir, lütesyum kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

LÜTESYUM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Lütesyum kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Lütesyum kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre lütesyum kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Atom numarası 71, atom ağırlığı 175 olan, iterbiyumun çözüşmesi ile oluşan, renksiz tuzlar veren, henüz uygulama alanı olmayan çok ender bir element (simgesi Lu)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri