Lor Tatlısı nasıl yapılır? Lor Tatlısı tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Lor Tatlısı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Lor Tatlısı ise merak konusu oldu. Lor Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Lor Tatlısı İşte tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Lor Tatlısı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı  Lor Tatlısı ise merak konusu oldu.  Lor Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler?  Lor Tatlısı İşte tarifi...

MALZEMELER

 Lor Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

300 gr. kaşar loru
2 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı yoğurt
¼ su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu – rende
1,5 su bardağı un


Üzeri için Malzemeler
Ceviz içi


Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 – 4 damla limon suyu

 Lor Tatlısı  Tarifi Yapılışı

Şerbeti için;

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın.
Kaynayınca limon suyunu sıkın bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bir karıştırma kabına kaşar lorunu alın ve ufalayın.

Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Avcunuzun içinde yuvarlayıp yağladığınız cam fırın kabına dizin.

Üzerlerine ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerlerine dökün ve soğuk servis edin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri