Likayetsizliğe karşı olduğunu söyleyen Mansur Yavaş'tan, liyakatsizliğin kitabını yazdıracak tutum! İşe alımlarda uygulanan torpil yeri yerinden oynattı!

Her fırsatta torpil ve liyakatsizliğe karşı olduğunu dile getiren CHP'li Mansur Yavaş, Ankara'daki işe alımlarda 80 ve üzeri puan kazanan kişileri göz ardı ederek 60 puan alanları işe aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve partisinde yer alan diğer isimlerin en hassas noktası gibi görünen "liyakat" kelimesi, tam anlamıyla balon çıktı. Yavaş'ın belediyeye personel alımlarında uyguladığı torpili duyanlar, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Ortaya çıkan belgelerde 80 ve üzeri değil, 60 puan alan kişilerin işe yerleştirildiği görüldü. 

SİNAN BURHAN ORTAYA ÇIKARDI

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı binasına baskın yapar gibi gidip, kapıda kalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, atamalarda adalet istemesi üzerine AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan "Milli Eğitime gideceğine, Ankara Büyükşehir Belediyesine gitmeliydi" ifadelerini kullanarak, Mansur Yavaş'ın uyguladığı torpili ortaya çıkardı. Burhan'ın belgelerle sunduğu liyakatsizlik örneğinde, Yavaş'ın ASKİ için yapılan sınavlarda 80 ve üzeri puan alan adayları eleyip 60 puanla yerleştirdiği personel alımı dikkat çekti.

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde ASKİ de torpil yapıldığını, sınava 140 kişinin girdiğini ve beş kişi hariç 135 kişinin puanında düşürme ve yükselme yapıldığını ve adaletli davranılmadığını’ ifadelerini kullanarak, CHP'de yapılan liyakatsizliği gözler önüne serdi.

 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri