Lehçe ne demek, TDK'ya göre Lehçe kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Lehçe kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Lehçe ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Lehçe nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Lehçe kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Lehçe ne demek? Lehçe TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi Lehçe kelimesi. Peki Lehçe ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Lehçe nedir, Lehçe kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

LEHÇE NE DEMEK?

Lehçe, bir dil olarak anılır. Lehçe, Polonya dili olarak da bilinir ve Polonya'da konuşulan resmi dildir. Lehçe, Köklü bir Slav dilidir ve Polonya dil ailesinin bir parçasıdır. Lehçe, Polonya'da yüz milyonlarca insan tarafından konuşulur ve ayrıca Lehçe, çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Polonya asıllı insanlar tarafından da konuşulur. Lehçe dilinin yazılı formu, Latince alfabesi kullanılarak yazılır ve Lehçe dilinde birçok kelime, Almanca ve İngilizce kelimelerle benzerlik gösterir.

LEHÇE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Lehçe kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Lehçe kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre Lehçe kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Bir dilin tarihsel, bölgesel ve siyasal sebeplerden dolayı ses, yapı ve söz dizimi özellikleriyle ayrılan kolu, diyalekt
- Konuşma tarzı
- Polonya dili
- Bu dille yazılmış olan

LEHÇE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Onun lehçesine aşina olanlara göre gayet derin hikmet, pek ince manalar taşırdı.

LEHÇE KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- lehçe bilimi

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Ne, Nedir Haberleri