Lakayıt ne demek, TDK'ya göre Lakayıt kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İlk kez duyduğumuz ve manasını hiç bilmediğimiz bazı kelimeler vardır. Lakayıt karşımıza çıkan bu kelimelerdendir. Lakayıt ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Lakayıt kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. Lakayıt ne demek? Lakayıt TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi lakayıt kelimesi. Peki lakayıt ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre lakayıt nedir, lakayıt kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

LAKAYIT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Lakayıt kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Lakayıt kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre lakayıt kelimesi anlamı şu şekildedir:

- İlgisiz
- İlgisiz bir biçimde

LAKAYIT CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Yüzündeki gülümseyiş geçti, yeniden lakayıt, uzak ve donmuş hâlini takındı.
- Kız, kendini mümkün olduğu kadar sakin, lakayıt gösterebilmek için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır.

LAKAYIT KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- lakayıt kalmak

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri