La ilahe illallah ne demek?

La ilahe illallah ne demek? La ilahe illallah kelimesiin anlamı nedir? La ilahe illallah'ın türkçe anlamı nedir? La ilahe illallah kelimesinin şartları nelerdir? Lâ İlâhe İllallah, kelime-i tevhid olarak da bilinir. Allah (c.c)'ın birlik davasını anlatmak

La İlahe İllallah'ın anlamı nedir? La ilahe illallah kelimesinin şartları nelerdir? La ilahe illallah kelimesinin faziletleri nelerdir? tüm detaylar haberimizin içeriğinde...

Lâ İlâhe İllallah, kelime-i tevhid olarak da bilinir. Allah (c.c)'ın birlik davasını anlatmakta ve Muhammed (s.a.s)'in O'nun rasûlü olduğunu açıklamaktadır.

LA İLAHE İLLALLAH NE DEMEK?

İlah; Arapça bir kelime olup “İbadet (itaat-kulluk) edilen varlık” demektir. Her ibadet edilen varlık ilahtır, fakat her ilah Allah değildir.Lâ İlâhe İllallah -Allah'tan başka ilâh yoktur-, İslâm dininin temel rüknüdür. Yani uluhiyyeti, yaratıcılığı, Rabliği, saltanatı ve hâkimiyeti sadece Allah'a tahsis etme kaidesi.

La ilahe illallah; "Bil ki! Allah’tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur" anlamına gelmektedir.

Muhammedun Rasulullah ise Allah’a Rasulullah’ın gösterdiği şekilde ibadet etmek demektir.

"Kim La ilahe illallah Muhammedun Rasulullah’a şehadet ederse Allah ona cehennemi haram kılar."

KELİME-İ TEVHİDİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

“La ilahe illallah” sözünün, âhiret için saklanan ilâhî rahmetin yüzde doksan dokuzunun anahtarı olduğunu görüyorum. Küfür karanlıklarını ve şirk tortularını bertaraf etmede bu güzel kelimeden daha tesirli bir şey olmadığını biliyorum.

Kelime-i tevhidin fazileti karşısında şu dünyanın tamamı bile bir kıymet ifade etmez! Keşke büyük bir okyanusa nispet ile bir damla hükmünde olabilseydi! (O kadar bile değildir.) Ancak bu kelime-i tayyibenin kıymet ve azameti, onu söyleyenin manevî derecesi mahiyetindedir. Söyleyenin derecesi ne kadar yüksek olursa bu kelimenin azameti de o kadar artmaktadır.

Bir insanın bir köşeye çekilip manevî hazzına vararak bu mübarek zikirle meşgul olmayı arzu etmesine denk olabilecek başka bir temenni şu dünyada yoktur. Ancak ne yazık ki her temenniye kavuşmak müyesser olmuyor. Bazen gaflet hâli buna mani oluyor ve halka karışmak gerekiyor.”

LA İLAHE İLLALLAH KELİMESİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

La ilahe illallah kelimesinin Allah katında geçerli olabilmesi, insanı cehennemden kurtarabilmesi için belli şartlar vardır. Bu şartlar gerçekleşmedikçe günde bin defa La ilahe illallah dense bile bu kelime kişiye hiçbir fayda sağlamayacaktır. Bu şartlar şunlardır;

1- Kelimenin manasının bilinmesi gerekir,

2- Yaşantıyı bu kelimenin manasına uygun düşecek şekilde düzenlemek.
La ilahe illallah kelimesinin faydalarını bozacak şeyler nelerdir?

1- Allah’ın varlığını ve Rasulullah’ın risaletini inkar etmek,

2- Reisler, liderler ve şeyhlere ibadet etmek,

3- Allah’a, Rasulüne ve İslam dinine sövmek, Allah’ın ayetleri, kitapları, rasulleri ile alay etmek,

4- Tağuta muhakeme olmak,

5- Allah’ın indirdikleriyle hükmetmemek,

6- sihir yapmak ve öğrenmek,

7- Kafirlerle dost olmak, onları sevmek, desteklemek, onların cemaatlerine, gruplarına, partilerine üye olmak.

Kim bu yukarıdaki şeyleri yapar La ilahe illallah kelimesini kullanırsa kişiye hiçbir fayda sağlamaz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Din Haberleri