Kurbanlıklarda Nelere Dikkat Etmeliyiz!

Yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla Pendik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Osman Dalkürek yayınladığı bir mesajla bayramda kurban kesecek vatandaş

Yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla Pendik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Osman Dalkürek yayınladığı bir mesajla bayramda kurban kesecek vatandaşlara dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu.

Kurbanlıklarda sığır cinsinin 2 yaşını (diş değiştirmiş) koyun ve keçi cinsinin ise 1 yaşını doldurmuş olması gerektiği açıklamasında bulunan Dalkürek,"Kesim yerinde kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşların 16 Kasım pazartesi gününden itibaren 80 TL karşılığında büyükbaş kurban kesim sırası alabilirler" dedi.

Yine küçükbaş kurbanlıklarında 20 TL karşılığında kurban bayramı günü sıra almadan kesilebileceğini belirten Osman Dalkürek, hayvanın kurban olmasına engel olan halleri ise şöyle sıraladı. Bir veya iki gözü kör olan, kemiklerinde ilik kalmayacak derecede zayıf, kesim yerine yürüyerek gidemeyecek kadar topal, kuyruğunun 1/3' ünden fazlası kopmuş, dişlerinin yarıdan fazlası dökülmüş ve doğuştan kulağı bulunmayan ile memesinin ucu kesilmiş hasta olan hayvanlar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Yerel Haberleri