2020 Kurban Bayramında o köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kurban Bayramı boyunca KGM sorumluluğundaki otoyollar,15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçişler ücretsiz olacak.

Kurban Bayramında akrabalarının yanına gidecek vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber geldi.Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 30 Temmuz Perşembe günü saat 00.00'dan (çarşamba gününü perşembe gününe bağlayan gece) başlayarak 4 Ağustos Salı günü saat 07.00'a kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Öte yandan vatandaşlarına yoğun olarak kullandığı Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri, 31 Temmuz Cuma günü saat 00.00'dan (perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00'a kadar, de ücretsiz olacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıkladığı Dini Günler Listesine göre Kurban Bayramının Arefe günü 30 Temmuz Perşembe. İşte Kurban Bayramının tarihleri:

Kurban Bayramının birinci günü (31 Temmuz Cuma)

Kurban Bayramının ikinci günü (1 Ağustos Cumartesi)

Kurban Bayramının üçüncü günü (2 Ağustos Pazar)

Kurban Bayramının dördüncü günü (3 Ağustos Pazartesi)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri