Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban bayrami tatili kaç gün olacak sorunu yanıtlamasıyla Kurban bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? soruları araştımaya başlandı. İşte Kurban bayramı ile ilgili merak edilenler...

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban bayrami tatili kaç gün olacak sorunu yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kurban bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. "Kurban bayramı tatili 9 güne çıkarılmıştır. Pazartesi de dahil edilmiş bulunuyor"şeklinde açıkladı.

Kurban bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

KURBAN BAYRAM TATİLİ NE KADAR?

 Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyordu ki öylede oldu...

Başkanlık sözcüsü İbrahim Kalın Bakanlar Kurulu toplantısı ardından açıklamada bulunarak. kurban bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu.

KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATİ KAÇTA

İstanbul Kurban Bayram Namazı: 07:00

Ankara Kurban Bayram Namazı: 06:46

İzmir Kurban Bayram Namazı: 07:11

Diğer illerin Kurban Bayram Namazı saati

KURBAN BAYRAMI BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Cevabı son günlerde en çok araştırılan sorular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı bu yıl Ağustos ayına denk geliyor. Ramazan bayramında uygulanan sistemde değişiklik yapılmayarak bayram öncesinde maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödenmesi bekleniyor. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri