Kuraklık kapıya dayandı! Bakan Vahit Kirişci, su sıkıntısı yaşayan illeri açıkladı: "İki kritik şehrimiz var"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, içme suyu konusunda en sıkıntılı olan iki ilin ismini açıkladı. Yerel yönetimlere su israfının önlenmesi konusunda çağrı yapan Bakan Kirişçi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunumuyla ekrana gelen Başkent Kulisi programına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci katıldı. Türkiye'nin beklenen yağışları almaması nedeniyle kuraklık konusu programda konuşulan konular arasındaydı.

"İKİ KRİTİK ŞEHRİMİZ VAR"

Bakan Vahit Kirişci, Sivas ve Uşak'ta su sıkıntı yaşandığını belirterek, "İki kritik şehrimiz var fakat vatandaşlarımız endişelenmesinler çalışmalarımız devam ediyor. Bu şehirlerden biri Sivas ama çalışmalarımızı yapıyoruz. Uşak'ta da etrafta küçük göletler yaparak ve o göletlerdeki suyu da içme suyu sistemine entegre ederek ilerliyoruz" dedi.

İSTANBUL'DA SU SIKINTISI VAR MI?

İstanbul'da su sorunu olup olmadığına ilişkin konuşan Vahit Kirişci, "İstanbullular su sıkıntısı yaşamasın deniyorsa yeni barajlar yapılmalı. O şehrin yöneticileri bu projeleri gerçekleştirmeli. 4 büyük şehrimizde yüzde 4,6 oranında daha az su mevcut" dedi.

"İSRAFIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ"

Uşak ve Sivas dışında içme suyu sıkıntısı yaşanan 16 il olduğunu belirten Kirişci şunları söyledi:

"Uşak ve Sivas dışında 16 tane daha il var. Bu iller de içme suyu anlamında daha dikkatli olması gerekiyor. Şehirlere içme ve kullanma suyu olarak 6,2 milyar küp su veriyoruz. 2,2 milyar küpü kayıp ve kaçak olarak kayboluyor. Bu kayıp kaçağı önleyerek israfın önüne geçebiliriz. Buna da yerel yöneticilerin dikkat etmesi gerekiyor."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri