Kulis bilgileri sızdı! AK Parti, Ekrem İmamoğlu'nun yerine geçecek belediye başkanını belirledi: "İstanbul’u da rahatlıkla yönetebilir"

tv100 yazarı Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması durumunda AK Parti'nin İBB başkanlığı için düşündüğü isimi açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Söz konusu ceza, İstinaf ve Yargıtay tarafından onanırsa Ekrem İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek ve belediye başkanlığı görevini bırakmak durumunda kalacak.

İMAMOĞLU GÖREVDEN ALINIRSA, BAŞKANI AK PARTİ SEÇECEK

Bu durumda İBB yönetimi AK Parti'ye geçecek. İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulundan AK Parti, İmamoğlu'nun görevden alınması durumunda yerine düşünülen belediye başkanı adaylarını da belirledi.

İŞTE O İSİM

tv100 yazarı Barış Yarkadaş, AK Parti kulislerine dayandırdığı köşe yazısında İmamoğlu'nun yerine düşünülen üç ismi açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

"AKP kulislerinde dile getirilenlere göre, İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılması halinde bu koltuk için üç isim geçiyor.

Bunlardan biri Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, diğeri Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, diğeri ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen...

Ancak son dönemde ibrenin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i gösterdiği belirtiliyor.

Hilmi Türkmen’in son dönemlerde İstanbul sermayesinin gözdesi haline gelen Üsküdar’ı yönettiğine vurgu yapan bazı AKP’liler, 'Hilmi Bey İstanbul’u da rahatlıkla yönetebilir' diyor."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Son dakika | Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı

Siyaset Haberleri