Kremlin'den İdlib ve Türkiye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada, İdlib'deki son durumu endişe verici olarak tanımlanırken, Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakatın uygulanması gerektiğini belirtti

Kremli Sözcüsü Dmitry Peskov, ,İdlib'deki son durum hakkında açıklama yaptı. Açıklamada,"İdlib'de yapılan bu saldırılar kabul edilemez.Rusya, Soçi anlaşmalarının uygulanmasını en önemli konu olarak görüyor." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye'ye ilişkin bir toplantının henüz planlanmadığını söyledi.

Liderlerin talep etmesi halinde böyle bir toplantının düzenlenebileceğini belirten Peskov, "Rusya, İdlib'deki durum ve bu bölgede teröristlerin rahatça gezmesi hakkındaki endişesini gizlemiyor." diye konuştu.

İdlib'de rejim güçlerine ve Rus askeri tesislerine "terör saldırılarının" devam ettiğini savunan Peskov, "Rusya, Soçi anlaşmalarının uygulanmasını en önemli konu olarak görüyor. Suriye ordusuna ve Rus askeri tesislerine yönelik terör faaliyetlerinin bastırılması da büyük önem taşıyor. İdlib'de yapılan bu saldırılar kabul edilemez." dedi.

Peskov, İdlib'de Türkiye'nin sorumluluklarına dair sorulan bir soruyu, "Bu konuda bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgeye odaklanıyoruz. Farklı çıkarımlar yapmaya gereksiz buluyoruz." diye yanıtladı.

NE OLMUŞTU ?

Dün İdlib'de rejim tarafından yapılan topçu atışında 5 askerimiz şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı. Yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz." 

Rejimin topçu atışları nedeniyle 1 hafta içinde 13 askerimiz şehit olmuştu. Türkiye saldırılara karşılık vererek rejim hedeflerini ortadan kaldırmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri