Kraliçenin volovanı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kraliçenin volovanı Nasıl Yapılır?

Kraliçenin volovanı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kraliçenin volovanı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kraliçenin volovanı nasıl hazırlanır, Kraliçenin volovanı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Kraliçenin volovanı için Malzemeler:


6-8 kişi için ¾ su bardağı haşlanmış ince doğranmış mantar ¾ su bardağı haşlanmış tavuk göğsü 1 ½ su bardağı tavuk suyu 1 kahve fincanı ve 1 tatlı kaşığı un az tuz 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı beyaz şarap az karabiber Volovanı için: Föyöte hamuru 1 yumurta


Kraliçenin volovanı Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Hazırlanmış föyöte hamurunun alt ve üstüne un serperek merdane ile yaklaşık 2 mm kalınlığında düzgünce açın. 10 cm çapında tırtıllı yuvarlak hamur kalıbı ile 12  adet hamur kesin. Altı tanesini bir tepsiye koyup üzerlerine, kenarlarına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün. Diğer 6 hamurun ortalarını 5 cm çapında bir hamur kalıbı ile keserek delik açın. Ortası delik hamurları düzgünce diğer hamurların üzerine kapatın ve serin yerde 20-30 dakika dinlendirip üzerine, etrafına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün. Ortadan hızlı ateşte fırında sonra orta ateşli fırında 20-25 dakika pişirin. Delik kısımların içindeki hamurları bıçağın burnu ile çıkarın. Servis ederken volovanın üzerini kapatmak üzere saklayın. Orta ateşte bir tencereye yağı koyup kızdırın. Mantar, tavuk eti, tuzu ve biberi ilave edin. Bir kere karıştırın ve ağır ağır kaynatarak beyaz şarabı çektirin. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine tavuk suyunu az bir miktar ekleyip bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynar olarak üzerine ekleyin, karıştırın ağır ateşte 5 dakika kaynatıp etli mantarlı harcın içine ilave edip karıştırın. Volovanların içerisine doldurup servis edin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri