Koronavirüse yakalanan 2 kişinin bilgileri ifşa edildi

Twitter'da Ankara Kuşu isimli hesap Türkiye'de koronavirüse yakalanan iki hastanın bilgilerini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını 11 Mart, ikinci vakayı ise bugün açıklamıştı ancak hastalara ilişkin bilgileri mahremiyet açısından vermemişti.

Hastalar hakkında bilgiler bilinmezken Twitter'da Ankara Kuşu isimli  bir hesap koronavirüse yakalanan kişilerin bilgilerini yaptığı paylaşımlarla ifşa etti.

Hesaptan yapılan paylaşımlar şöyle:

- İstanbul'da tedavi görüyorlarmış, zaten haber şeyleri de söylemişti İstanbul diye. 

- İtalya'dan gelmişler.

- Anadolu yakası

Koronavirus taşıyan hastalar orta yaş üstü. İşte birincisinin 10, diğerinin 12 günlük tedavi süresi var. 8 gün sonra belli olur durumları.

- Bu arkadaşların temas ettiği kişiler de gözetim altında.

2 KORONAVİRÜS VAKASI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk koronavirüs vakasını 11 Mart günü saat 00.50'de yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Bakan Koca ikinci vakayı da bugün sabah saatlerinde açıklayarak dün akşam sonuçlanan teste göre bir kişinin daha koronavirüse yakalandığını bildirdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz." ifadelerini kullandı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri