Koronavirüs aşısının mucidi Dr. Özlem Türeci, salgının bitişi için tarih verdi! Üçüncü dozun ne zaman yapılacağını açıkladı

Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları arasında yer alan Dr. Özlem Türeci, salgının bir kaç yıl daha süreceğini ifade ederek, ilerleyen yıllarda destek koronavirüs aşılarının her 12 ila 18 ayda bir yapılacağını söyledi.

Dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınına karşı ABD'li ilaç firması Pfizer ile Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech tarafından geliştirilen aşı tüm dünyada kullanılmaya devam ederken Türeci, salgındaki son durum ve aşılama çalışmaları hakkında  "The CNBC Conversation" programına bağlanarak açıklamalarda bulundu. 

Salgının "halihazırda kontrol edilir hale gelmeye başladığını" ifade eden Türeci, "salgından korkarak yaşanmaması gerektiğini, koronavirüsün birkaç yıl daha bizlerle beraber olacağını" söyledi.

ÜÇÜNCÜ DOZ KORUYUCU GÖRÜNÜYOR

Özlem Türeci, BioNTech'in Kovid-19'un yeni varyantlarını sürekli değerlendirmeye aldığını ve başka varyantların da ortaya çıkacağını söyledi. Türeci, "Şu anda mevcut tüm varyantlar için, azalan bağışıklık yanıtını tekrar yüksek seviyelere çeken destek dozları tek başına koruyucu görünüyor." ifadesini kullandı. 

VARYANTLARA KARŞI HAZIRLIKLAR VAR

Türeci,  varyantları gözlemlemek zorunda olduklarını, yeni ortaya çıkacaklarda durumun bu olmayabileceğini, böyle bir şey yaşanması halinde yeni varyanta adapte olmak konusunda hızlı davranabilmek amacıyla kendilerini hazırladıklarını kaydetti.

AŞILAR KAÇ AYDA BİR YAPILACAK?

Kovid-19 salgınından çıkış yoluna kılavuzluk edecek daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarına işaret eden Türeci, gelecekte destek dozlarının "her 12 ila 18 ayda bir" yapılabileceğini öngördü.

Kaynak: AA

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Sağlık Haberleri