Köri Soslu Tavuk nasıl yapılır? Köri Soslu Tavuk tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Köri Soslu Tavuk'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Köri Soslu Tavuk ise merak konusu oldu. Köri Soslu Tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Köri Soslu Tavuk İşte tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Köri Soslu Tavuk'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Köri Soslu Tavuk ise merak konusu oldu. Köri Soslu Tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Köri Soslu Tavuk İşte tarifi...

KÖRİ SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?

KÖRİ SOSLU TAVUK MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan – iri yemeklik doğranmış
1 adet patates – küp doğranmış
7 – 8 adet mantar
2 adet tavuk göğüs
1 su bardağı süt
200 ml. krema
1 yemek kaşığı köri
¼ adet muskat
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Köri Soslu Tavuk Yapılışı

Bir tencereye yağları alın ve ısıtın.

Patatesleri küp doğrayın ve tencereye alıp, birkaç tur çevirin.

Ardından sırasıyla soğan, mantar ve tavuğu ekleyip, karıştırarak pişirin.

Her şey iyice kavrulunca süt ve kremayı ekleyin.

Köri, muskat rendesi, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri