Konya'da hayvan katliamı: Sosyal medya ayağa kaktı, belediye açıklama yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanlara şiddet uygulandığına yönelik görüntüler kan dondurdu. Sosyal medya kullanıcı görüntüler üzerinden tepkilerini dile getirirken Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Türkiye, sokak hayvanlarının toplatılması konusunu konuşurken hayvan barınaklarının durumu da gündem oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntüde Konya Büyükşehir Belediyesinin Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki çalışanın elindeki kürekle, bir köpeğin başına vurduğu anlar tepki topladı.

Hayvanseverler ve vatandaşlar yaşanan olaya tepki gösterirken Konya Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Açıklamada, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır" denildi

BELEDİYE BAŞKANI ALTAY DUYURDU: GÖZALTINA ALINDILAR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, olayı incelediklerini ifade etti. Sorumluların açığa alındıktan sonra suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Altay, şüphelilerin gözaltına alındığının bilgisini verdi.

Altay sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri